Lazaro Tejedor, gitaardocent Den Haag

Gitaardocent Den Haag
Gitaardocent Den Haag
Gitaardocent Den Haag
Gitaardocent Den Haag

Geboren in Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje.

 

Gitaar en muziekstudie

Voordat ik aan het Conservatorium ging studeren speelde ik voornamelijk pop muziek op de elektrische gitaar. Ook heb ik in een aantal coverbandjes gespeeld. Aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik afgestudeerd als docent. Daarna afgestudeerd als uitvoerend musicus klassiek gitaar. Na mijn studie aan het conservatorium heb ik mij nog breder ontwikkeld in de genres singer songwriting en flamenco gitaar muziek.

Overige Opleidingen

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik 2 jaar muziekwetenschap gestudeerd.
Aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam heb ik een Certificaat behaald in Bedrijfskunde.

Organisatie van gitaar recitals

In de jaren 1985 t/m 1987 gewerkt in de organisatie Raamwerk recital. Als mede-organisator van gitaar recitals in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Concerten als klassiek gitarist

Ik heb concerten gegeven als klassiek gitarist; als solist en als begeleider van zangers. Mijn solo CD Leyenda kun je op spotify beluisteren.

Management van Interval Chamber en Slagwerkgroep Amsterdam

Van 1998 t/m 2001 was ik manager van de hedendaagse muziek ensembles Interval Chamber en Slagwerkgroep Amsterdam.

Soundscapes voor het project ‘Ik reis in jouw hoofd’

In 2004 heb ik soundscapes gecomponeerd voor het project ‘Ik reis in jouw hoofd’ van de kunstenaar Aline Thomassen. Dit project was te zien en te horen in diverse musea in Nederland.  In 2005 is de Nederlandse versie van het project gepresenteerd in Marrakech binnen de tentoonstelling ‘Respect’ geopend door de huidige koning en koningin van het Nederlands koninklijk huis.  Het project is nog steeds te zien en te horen op de website ikreisinjouwhoofd.nl

Jury lid Nederland Vertaalt

Vanaf 2016 t/m 2019 was ik jury lid voor Nederland Vertaalt voor het onderdeel Spaans – Nederlands; gedichten, proza en liederen.  Ook gaf ik uitvoeringen van de liederen en gedichten van genomineerden en winnaars tijdens de ‘vertaaldag’ en vertaal workshops.

Optredens als gitarist

Als solo gitarist treed ik op recitals en recepties. Met Spaanse romantische gitaar muziek. Je kunt mij boeken als gitarist voor jouw receptie, verjaardag, bedrijf, bruiloft, diner, toast of voor elke andere stijlvolle of bijzondere muzikale omlijsting.
Opdrachtgevers zijn onder andere KLM, IBM, Philips, Het NEN, FNV, Hotel Des Indes, Waterschap Delft, Openbare Bibliotheken, Verzorgingstehuizen en Particulieren.

Gitaardocent Den Haag

Sinds 1990 t/m heden werk ik als gitaar docent.  In mijn eigen privé praktijk, buurthuizen en muziekscholen zoals Amsterdam, Bussum, Leiden, Almere en Den Haag. Daarnaast gaf ik gitaar workshops in Nederland, Spanje en Marokko.

Muziekdocent Den Haag

Sinds 2023 geef ik als muziekdocent les aan basisscholen in Den Haag.

Gitaarles in Den Haag en omgeving

Sinds 1990

studenten

bedrijven en workshops

optredens