CV van Lazaro Tejedor

Geboren in Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje.

Opleidingen

Gitaar en muziek studie
Voordat ik op het Conservatorium ging studeren speelde ik voornamelijk pop muziek op de elektrische gitaar. Ook heb ik in een aantal coverbandjes gespeeld. Aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik afgestudeerd als docent. Daarna ‘Cum Laude’ afgestudeerd als klassiek gitarist. Na mijn studie aan het conservatorium heb ik mij gespecialiseerd in flamenco gitaar muziek.

Overige Opleidingen
Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik  muziekwetenschap gestudeerd.
Aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam heb ik een Certificaat behaald in Bedrijfskunde.

Werk ervaring als gitaar docent, gitarist, organisator en componist

Organisatie van gitaar recitals
In de jaren 1985 t/m 1987 gewerkt in de organisatie Raamwerk recital. Als mede-organisator van gitaar recitals in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Gitaar Docent
Sinds 1990 t/m heden werk ik als gitaar docent.  In eigen privé praktijk en muziekscholen zoals Amsterdam, Bussum, Leiden, Almere en Den Haag. Daarnaast gaf ik gitaar workshops in Nederland, Spanje en Marokko. 

Management van Interval Chamber en Slagwerkgroep Amsterdam 
Van 1998 t/m 2001 was ik manager van de hedendaagse muziek ensembles Interval Chamber en Slagwerkgroep Amsterdam.

Soundscapes voor het project ‘Ik reis in jouw hoofd’
In 2004 heb ik soundscapes gecomponeerd voor het project ‘Ik reis in jouw hoofd’ van de kunstenaar Aline Thomassen. Dit project was te zien en te horen in diverse musea in Nederland. In 2005 is de Nederlandse versie van het project gepresenteerd in Marrakech binnen de tentoonstelling ‘Respect’ Deze tentoonstelling is destijds geopend door de huidige koning en koningin van het Nederlands koninklijk huis.  Het project is nog steeds te zien en te horen op de website ikreisinjouwhoofd.nl.

Muziek voor Bedrijven, Verzorgingstehuizen en Particulieren
Als solo gitarist treed ik op recitals, feesten en recepties. Met flamenco en klassiek repertoire en als singer-songwriter. Opdrachtgevers zijn, naast KLM, IBM, Philips, Het NEN, FNV, Openbare Bibliotheken en verzorgingstehuizen, ook particulieren.  

Jury lid Nederland Vertaalt
Vanaf 2016 t/m 2019 was ik jury lid voor Nederland Vertaalt voor het onderdeel Spaans – Nederlands; gedichten, proza en liederen.  Ook gaf ik uitvoeringen van de liederen en gedichten van genomineerden en winnaars tijdens de ‘vertaal-dag’ en vertaal workshops.

Singer-Songwriter
Als singer-songwriter schrijf en zing ik mijn eigen songs. Dit doe ik meestal in het Spaans.

Klassiek Gitarist
Om mijn gitaarmuziek te beluisteren, ga je naar CD ‘Leyenda’ met Spaanse gitaar muziek.